Sök på hemsidan

Close

Om Tillotts Pharma


Nordiska organisationen Tillotts Pharma

Tillotts Pharma AB är ett läkemedelsbolag med fokus inom gastroenterologi / inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Vi finns som nordiskt marknadsbolag sedan slutet av 2008 och vårt kontor ligger i Bromma, Stockholm. Huvudkontoret finns i Schweiz. Tillotts Pharma AB ingår i Zeria Group. ​

För den svenska marknaden är fyra personer ansvariga. På kontoret i Bromma sitter vår nordiske VD, kontorschef, finanschef, registrerings-, kvalitets-, biverknings- och logistikansvarig samt produktchef och medicinska rådgivare. Tillotts startades i London under 1950-talet, som ett familjeägt apotek under namnet Tillotts J.B. Tillott Ltd Chemists. Verksamheten vidgades gradvis med grossistverksamhet och så småningom import av läkemedel, framförallt magsårsbehandlingar.

Under 1960-talet, efter att företaget ombildats till “Tillotts Laboratories Ltd”, blev Tillotts marknadsledande inom magsårsbehandling i Storbritannien. Företaget förvärvade de globala rättigheterna till Asacol® och Colpermin®, två patentskyddade produkter för behandling av inflammatorisk tarmsjukdom respektive IBS.

Under 1980-talet flyttades huvudkontoret till Schweiz, och finns fortfarande där, i Rheinfelden.

Företaget har fortsatt att växa/utvidga sin verksamhet inom gastroenterologi och mag-tarmsjukdomar. Sedan 2020 har vi även verksamhet inom infektionssjukdomar. Tillotts fokuserar på att bygga upp verksamheten i flera länder med dotterbolag samt bygga nätverk för att fortsätta vara en stark samarbetspartner.

Du är på väg att lämna tillotts.se för en extern webbplats. Tillotts ansvarar inte för innehållet på andra webbplatser.

Tillbaka